Glädjekällan

Tunnelbanan hade slutat gå så det var bara att, lite snopet, stega uppför rulltrapporna från Slussen och ut på Götgatsbacken. En klassisk Londondimma omslöt mig samtidigt som Jackson Brownes "Tender Is The Night" spelade i lurarna. (I kid you not...) En alldeles förträfflig låt att vandra till i natten, i dimman.



Kvällens härjning var slut. Hammarby vann en medioker match mot Halmstad. Rättvist, tycker jag. Martin Hansson dömde en korrekt straff och undrens tid är inte förbi. Det går på något sätt inte att släppa att oavsett hur dåligt Bajen spelar och var de än ligger i tabellen blir jag barnsligt glad vid en vinst - speciellt en kväll som i går. En kuslig höstdag när endast de mest trogna står och trampar för att hålla värmen. Sångerna ekar starkare än någonsin. Det är svårt att beskriva men jag får bara en varm, god känsla överallt. Allt är bra. Inget bekymrar mig.

Segern firades på Läckerbiten med Antonio och vi fick några glimtar av Arsenal - Tottenham innan vi gick mot Debaser och mötter systrarna Werner.

De såg ganska trötta ut. Lite tveksamma, Antonio likaså. Men strax efter halv tolv, väl på plats, när bandet satte igång så lös till och med Ante upp. Nellie var redan förlorad i ett lyckorus och dansade som om det inte fanns någon morgondag och Petra var inte sämre. I alla fall till en början. Kvällens spelning var überjävligt bra. Utöver underbara Anna Maria Espinosa och Whale så uppträdde även Miss Li som kvällens hemliga gäst. Det bästa på länge.

En fantastiskt bra kväll. I kändisminglet syntes Moneybrother och Howlin' Pelle Almkvist eller vad han heter. En månad till nästa gång... Nellie tjatade redan på väg upp till Slussen.

Tillbaka i dimman, precis lagom vid Skrapan tonade Jackson Browne ut. Samtidigt hade jag gått med ett litet leende och tänkt på hur lyckad kvällen varit. Just då fylldes jag av ett lyckorus och tajmingen var total... Nästa låt var nämligen Clarence Clemons och J. Browne's "You're a Friend of Mine" och till brölet av Clemons saxofon gick jag lycklig de sista stegen till min port.




Go' natt!

Kommentarer

Anonym sa…
Nostalgi... tänk va' kul jag hade då!!
Anonym sa…
I was very happy to discover this web site. I want to to thank you for ones time just for this wonderful read!
! I definitely liked every part of it and I
have you book-marked to look at new stuff
on your site.
Look at my webpage ... natural insomnia cures

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens