All I ever wanted...

Professor Walter Vale är runt sextio. Alla känslor har han i princip stängt av. Han har undervisat samma universitetskurs i åratal och avvisar kallt en student som försöker lämna in ett arbete sent. Han bryr sig inte om att fråga vilka "personliga problem" studenten kan ha råkat ut för. Han låter även en äldre pianolärare själv lista ut varför han inte vill fortsätta med sina lektioner. Ansiktet är uttryckslöst, hans mun är smal, rak och visar inga tendenser att rycka varken upp eller ner.

Walter blir tvingad att åka till New York för en föreläsning och när han anländer till sin övernattningslägenhet så finner han att den inte är tom. Han träffar Zainab från Senegal och hennes pojkvän, Tarek, från Syrien. Det visar sig att de har hyrt lägenheten olagligt av någon påhittig person. Zainab och Tarek plockar snabbt ihop sin saker och ger sig av ut i natten i hopp om att finna nytt boende.

Walter går efter, en liten stund senare, ut i trapphuset. Han låter dem stanna några nätter till. Walter kommer att gå ut i trapphuset två gånger till. Alla gånger har de en avsevärd påverkan av hans liv.

Tarek visar sig vara en virtuos på afrikansk trumma. Walter följer med Tarek till Washington Square Park där man samlas och jammar. Plötsligt börjar hans huvud röra sig till rytmen av trummorna.

Om än så lite...

The Visitor är en underbar film. Den är kall, varm, glad, arg, ledsen och precis så som den måste vara. Den hade inte kunnat göras på något annat sätt.

Betyg: "ssss+"
Lina ger filmen: "LLLL+"

Kommentarer

Anonym sa…
Jag såg också filmen men den berörde mig för mycket så att jag blev deprimerad och ledsen...

mitt betyg är AAAAA
Det är för att du är en sån känslig och fin kille. :-)

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens