Fågel i örat

I natt drömde jag att jag träffade Steve igen för första gången på länge. Steve är en polare i usa som är läkare. Jag satt med honom och några personer till på hans mottagning och snackade om lite allt möjligt. Plötsligt kommer Steves sekreterare in och säger att det är en liten pojke utanför som behöver hjälp. Steve tar emot pojken som var i sex- sjuårsåldern och pojkens pappa. Pappan förklarar att sonen har haft ont i örat en längre tid men att det nu bara blvit värre.

Steve tar fram en sån där grej man tittar i öronen med (otoskop), undersöker pojken och mumlar något. Han tar sedan fram en pincett, gräver runt lite och drar ut en liten nötväcka. Jag blir väldigt förvånad hur en fågel hade kunnat flyga in i örat utan att pojken hade märkt något. Nötväckan såg väldigt förvånad ut den med.

Men Steve säger att det faktiskt är väldigt vanligt att nötväckor flyger in i örat på människor.

Kommentarer

Anonym sa…
Intressant dröm. Von Rosen har skrivit en bok som heter "samtal med en Nötväcka" som är en lågmäld poetisk filosofisk bok som handlar om hur man närmar sig en nötväcka. Nötväckan kan ses som livet eller som en annan person som man försiktigt måste lära sig att närma och våga ty sig till den. Kanske är din dröm en vägvisning till att du måste våga lita och lära dig vara intim och dela ditt liv med någon?
Nötväckan med sin pigga men skygga gestalt är en metafor som användts sen dom gamla grekernas tid.

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens