Ruso estas con nosotros

I början låg sympatierna hos dom blågula. En nybildad fotbollsklubb kunde inte bestämma sig för vilka färger som skulle få representera klubben. Man begav sig ner till hamnen i Buenos Aires och bestämde att flaggfärgerna på det första skeppet som kom in den morgonen skulle få pryda klubbens sköld.

I gryningen seglade sakta ett skepp in. I aktern vajade en svensk flagga.

Så med blågula sympatier hejade vi på Boca Juniors. Det var "El Gran Final". Den argentinska serien hade slutat med två lag på samma poäng. Boca och Estudiantes. Detta efter att Boca Juniors haft ledningen med sju poäng med tre matcher kvar att spela och tappat allt. Ingen målskillnad eller inbördes möten - ligan avslutats istllet med en avgörande match.

Första halvlek startade i ett rasande tempo. Boca gör mål efter 4 minuter. Då kunde det redan ha stått 2-2. Någor försvar visade inte lagen upp endast en stor dos av anfallslusta.

Boca går till halvtidsvila med 1-0.

I andra halvlek går Boca in och försöker spela på resultat. En förödande taktik. Estudiantes, ledda av Juan Verón, dominerade totalt. En konstant press gav till slut 1-1. Välförtjänt.

Boca vaknade till men Estudiantes hade övertaget och deras press var pardonlös. Efter en stark individuell prestation låg bollen i maskorna igen. 2-1 Estudiantes.

Efter fem tilläggsminuter, obegripligt men vanligt i sydamerika, så var det slut. Estudiantes hade vunnit för första gången mot Boca på 63 försök och i samma veva vunnit våra hjärtan.

Den gamle italienbekantingen Diego Simone ledde sitt lag till ligaseger under sitt första år som tränare. Jag hoppas du läser detta Tony Gustafsson.

Yo soy Estudiantista!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

"Dom blårandiga! Dra åt helvete."