Le Tour De Mats

Ikväll gick det stora evenemanget av stapeln. Vår kollega Mats skulle promenera hem från jobbet i Vreten till Hässelby Gård. Det var resultatet av en, i vintras, förlorad vadslagning där aik's förmåga att gå upp i elitserien var ämnet för diskussion. Förloraren skulle gå hem.

Aik:aren och således den vana förloraren Matte dök upp med en köttbullsbaguette och en Ramlösa till vårt 17:30 möte. Inte den kolhydratsförberedelse man förknippar med Vasaloppet och Stockholm maraton. Men det var nog helt rätt för Mats skulle det visa sig.

Startskottet gick 17:50 och sträckans längd var väl godtyckligt uppskattad till cirka 15 kilometer och tidsprognosen låg på 2 timmar och 15 minuter. (Sträckan har dock mäts upp till ca. 10 km vid kontrollmätningar.) Trots en bakgrund som gammal sprinter chocköppnade Matte med ett tempo värdigt en medeldistanslöpare. Han sprängde målsnöret på 1 timma och 50 minuter.

Vissa kontrollpunkter hade upprättats då det fanns starka misstankar att otillåten hjälp i form av allmänna kommunikationsmedel skulle utnyttjas. Här syns Matte vid god vigör vid kontrollpunkt 3 där han försågs med vodkaspetsad blåbärssoppa och en öl. Allt för att stärka krafterna och höja humöret inför den sista sträckan.

Allt är nu öppet för nya vadslagningar inför vintern.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens