Miraklet på Gärdet

Det var fyra lite vilsna gubbar som möttes upp på Gärdet inför den första matchen på årets höstcup. Vilsna då vi inte visste om vi skulle få ihop tillräckligt många spelare. Min tanke var väl att det är bara 2 x 25 minuter tjongande sen kan jag åka hem igen. Lagom till fem minuter efter utsatt matchstart hade vi lyckats samla ihop två till och hade en målvakt i Janne, jag och Ante på backen, Johan och Björn på mittfältet och Patrik på topp. Dvs en man kort i uppställningen för Bottenmoränernas vänner. Utöver Johan är konditionen i det här startfältet allt annat än bra. Så matchtaktiken fick ta en defensiv form. Motståndarlaget "Lilla Blå" mönstrade tre avbytare.

Patrik som för en gång skull inte hade krökat loss på fredagkvällen kände att han skulle göra många mål idag.

Det blå laget spelade försiktigt och i mina ögon oklokt trots fler spelare på planen och det var faktiskt BMV som radade upp de farligaste chanserna i första halvlek. Rättvist gick vi till pausvila med 1-0 efter mål av - Patrik!

I andra halvlek började det blå laget med en tokoffensiv och satsade med en snabb kille på topp för att lägga djupledsbollar på. Det funkade. Inom fem minuter hade Ante sparkat ett hål i luften och kvitteringen var ett faktum. BMV svarade dock snabbt, att redan i nästa anfall ta ledningen med 2-1 efter hörna och ett nickmål av Patrik. BMV spelade sedan klokt och kunde avstyra ett flertal attacker genom god defensiv. Men vi var inte uddlösa framåt utan kunde återigen näta och utöka ledningen till 3-1. Målskytt igen Patrik. Hattrick!

Sen begick vi ett taktiskt misstag. Johan fick gå ner och skapa en trebackslinje vilket betydde att han kom lite ur matchen och dom blå fick större spelrum på mittfältet. Reduceringen 3-2 kom med 10 minuter kvar att spela.

Janne hade storspelat i mål hela matchen med flera kvalificerade räddningar och gjorde oss inte besvikna utan höll tätt resten av matchen. En mycket välförtjänt seger och matchens lirare var utan tvekan Patrik.