Adjö Stockholm - Bienvenido Buenos Aires

Idag är det dags så för den stora flytten. Dagen kom så mycket fortare än vad jag hade trott. Tyckte vi hade all tid i världen innan slutet på september skulle dyka upp. Det skulle finnas tid för ett sista snack på nåt café och spana in brudar eller lite historieförfalskning och politiskt käbbel över en öl.

En av mina bästa vänner flyttar till Argentina. Antonio, Anna och Vincent ska spendera de närmaste tre åren i Buenos Aires. En god vän försvinner från vardagen. En lagkamrat, lattekompis, ölpolare och Bajenbroder i ett. Det känns väldigt tomt att vakna upp idag. Allt känns plötsligt väldigt vemodigt.

Sedan vi träffades för elva år sedan, genom Hammarby, har vi hunnit med att se ungefär 200 matcher tillsammans. Allsvenskan, Division 1, Svenska cupen, Royal League, Intertoto och otaliga träningsmatcher och bortamatcher. Vi har varit med om djupa dalar och berusande höjder. Det svänger om Bajen...


Vi har stått och frusit på februariträningar på Skytteholm och suttit i gräset på underbara sommardagar på Årsta IP. Vi har stått i ösregn och minusgrader på ett lerigt Stadshagen i mars men även njutit av fantastiska sommarkvällar på Söderstadion i juli.

Det finns så många grönvita minnen vi delar. Vi var på plats den 21 oktober 2001 när SM-guldet togs hem för första gången. En lång och minnesvärd natt på ett flertal pubar på Söder. Desperationen på grund av uteblivna biljetter vid derbyt mot dif 97. Vi kom in såg matchen och såg Filip Bergmans volleykvittering. En bubblare som sticker ut är träningsmatchen på Åland mot Mariehamn. Frukosten bestod, för dom flesta, av öl och Jägermeister vilket tydligt avspeglade sig på den tillresta publiken. Stämningen var fnittrig och på topp... En lustig syn.

Sen har vi själva, med hela kompisgänget, spelat drygt hundra matcher på Gärdet med Bottenmoränernas vänner. Händelser att blicka tillbaka på. Inte att förglömma alla innebandykvällar i Eldkvarn, Rosenlundsgatan och Alcro Beckers.

Och även om fotbollen har varit ett starkt band så har vi hunnit med en hel del annat roligt tillsammans. Närmare ett hundratal biobesök har det blivit. Åtskilliga samtal om glatt och ledsamt. Skidåkning i Italien, dykning i Egypten, noshörningsjakt i Sydafrika, sightseeing i Portugal och kryssningar med grabbarna till Åland.

Det finns så mycket att minnas.

Och en hel del att glömma... :-)

Ett stort och fantastiskt äventyr väntar nu den dynamiska trion de la Cruz. Och det blir nog bara början på en hel del nya minnen fast på väsentligt längre avstånd.


Jag säger på återseende till en riktigt god vän.

Kommentarer

Anonym sa…
Hälsa Ante från mig och önska lycka till!

//Tomas

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens