Kvarteten som sprängdes

Nej, jag har inte släppt det än. Händelsen på Söderstadion lingrar kvar i mitt huvud och media. Nu blir det förhopnningsvis en liten paus från nya pajasartiklar i Sportbladet och SportExpressen då Lasse Lagerbäck har sparkat ut Zlatan, Chippen och Mellberg ur landslagstruppen. Detta inför matchen mot Liechtenstein i morgon. Det borde ta upp lite mediautrymme ett tag.

Efter en ganska svag insats mot Irland i våras var plötsligt högerbacken Alexander Östlund ute ur landslaget. Ett landslag där man brukar skämta att det är svårare att spela sig in i, än att spela sig ur. Men i Östlunds fall gick det lika fort att stå utanför som dom finter Damien Duff bjöd honom på.

Östlund var även en del av en grupp spelare som just bestod av Östlund, Zlatan, Mellberg och Chippen. Funderar nu om det inte var så att gårdagens markeringen gentemot de inblandade spelarna är en del av en längre historia med fler incidenter. En grupp som kanske levt efter sina egna regler. Samtidigt hörde jag rykten i helgen att Östlund närmade sig landslaget igen. Detta från en inte helt osannolik källa. Så jag vet inte vad jag ska tro.

Nåja, vad vill jag då ha sagt med detta. Jo, det är lustigt att dom sportkrönikörer som har spytt ut sitt hat mot Hammarbys klack i veckan som gått har beklagat sig över att domen har varit för mjuk. Samma krönikörer tycker att Lagerbäck varit för hård. Detta trots att spelarna har brutit mot dom regler som själva varit med att instifta. Det är alltså okej att bryta reglerna lite grann, i vissa fall. Hur sent borde dom fått varit ute? Till 3, 4 eller 5 på morgonen?

Krönikörerna har dessutom överlag varit väldigt upprörda att Hammarby fick ett sånt lågt straff och tycker att det hade varit bättre att statuera ett exempel och ta i ordentligt. Ja, varför följa dom regler och riktlinjer som finns? Nej, ta i lite extra. Straffa laget som under en säsong tränat och slitigt hårt. Straffa laget för nåt nån annan har gjort.

Inför varje ny säsong är det dock samma sak. Dom roligaste arenorna att spela på räknas upp. Krönikörerna brukar vara väldigt pigga på, just i Hammarbys fall, att påpeka att stämningen på Söderstadion är unik. Att supportrarna är fantastiska (fanatiska) och väldigt hängivna. På Söderstadion är det kul att se på fotboll.

Det borde väl rendera pluspoäng varje säsong. Det borde vara rättvist, eller hur?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens