En svensk berättelse

Idag är det premiär. Den folkära radioreportern Antonio de la Cruz, med radiosuccéer som "Invandria - landet som inte är" och "Jag var bara en byggare", har han nu gett sig ut på okänd mark och bytt medium.

Först ut att sända programserien är
Kunskapskanalen som säkert finns nånstans i din tv gömd mellan Öppna Kanalen och finsk tv. Programmet kommer så småningom även sändas i SVT. Detta är bara första steget mot BingoLotto eller Melodifestivalen. Var med om tv-historia och bänka er ikväll.

Detta kan vi ta del av i avsnitt 1 av 8:

21.30 En svensk berättelse


Journalisten Mustafa Can har nyligen debuterat som författare med romanen "Tätt intill dagarna". Mustafa Can kom som sexåring till Sverige från Kurdistan. Även om han skriver på svenska så känner han fortfarande på kurdiska. Claudia Marcks är tyska och kom till Sverige för tio år sedan. För någon månad sedan utkom hennes andra bok på svenska. I det första programmet i den nya tv-serien om nya perspektiv i svensk litteratur talar de om hur det är att byta språk. I ett reportage möter vi också författarinnan Gabriela Melinescu, som skriver på tre språk. Programmet är inspelat på Internationella biblioteket i Stockholm. Programledare: Antonio de la Cruz. Del 1 av 8.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens