Fiskpedikyr och döden att hyra

Jag har ju en del bilder från Kambodja som inte funkar att göra film av. Lite obegripliga utan förklaring.

En rolig grej vi gjorde utöver den eminenta massage som fanns att tillgå överallt var fiskpedikyr. Du sätter ner fötterna i ett stort badkar fullt av småfisk. Tydligen är de tre till fem centimeter långa fiskarna sötvattensfiskar från Turkiet så de är inte lokala. Hursomhelst, ner med fötterna och sen börjar tortyren. Den första minuten var i det närmaste outhärdlig. Jag är ju så jävla kittlig. Men sen vande man sig och lät de små gynnarna tugga på. Fiskarna äter upp allt dött skin. Många tjejer blev besvikna då inte så många fiskar var intresserade av deras fötter medan killarnas var omsvärmade. Jag tror det beror på att tjejer är bra mycket duktigare på att fila på sina fötter till vardags. Efter femton minuter var de mätta och belåtna.

I Sihanoukville samt Phnom Pehn myllrade det av lätta motorcyklar. Antingen hade man en Toyota Landcruiser, Lexus stadsjeep eller mc. I Phnom Pehn finns 20.000 registrerade bilar och 250.000 registrerade motorcyklar. Jag lägger betoningen på registrerade. För det rullar nog en hel del oreggade då det är billigare att "köpa" ett körkort från polisen än att gå till körskolan. Mutor är vardag.
Men trots denna absoluta myriad av trafik i Phnom Pehn och den generella avsaknaden av övergångsställen är det inte omöjligt att komma över gatan. För enkelhetens skull är det bara att gå över - var som helst. Trafiken och hastigheten är lugn, trots intensiteten, så det är bara att gå rakt över och alla undviker dig och varandra. Inga elaka ord eller åthutningar eller tutningar. Du går i lugnt tempo och trafiken böljar följsamt och omtänksamt runt omkring dig. Lite läskigt i början men sen helt naturligt. Så även om denna skylt är lite rolig så var det absolut ingen fara att åka mc.

Kommentarer

Anonym sa…
Det stämmer bra det där. Vidrigt var det. I alla fall till en början. :-) /Pernilla

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

"Dom blårandiga! Dra åt helvete."

Yin & Yang