In A New York Minute

Det hade hunnit bli måndag och jag var uppe i spöktimman, inne på sista timmen i sändningen från Winged Foot Golf Club i Mamaroneck, New York - U.S Open i golf.

Det var som upplagt för Phil Mickelson att tangera Tiger Woods och vinna en tredje major i rad. Men den gamle surgubben från 90-talet, Colin Montgomerie gjorde en osannolik birdie på 17:e samtidigt som Mickelson gjorde en bogey på 16:e. Plötsligt låg de två kombatanterna lika på +4. Monty som har gladat till sig ganska mycket sedan dess och har aldrig vunnit en major och därför hoppades jag att det nu var dags.

Under tiden räddade Geoff Ogilvy par på 17 och 18 varav den sista var en grym chip som rann ner i koppen på den ytterst svåra och såphala 18:e greenen.

På 17:e är Mickelson snett ute men lyckas rädda par.

Montys utlsag på 18:e var bland det bästa jag sett. Men Monty drabbas sen av gummiarm och lägger inspelet ofattbart kort om greenen i den höga och livsfarliga ruffen. Därifrån slog han 15 meter för långt och sedan gick putten för bogey tre meter förbi hålet. Monty avlslutade med en dubbel och +6.

Nu behövde bara Mickelson göra par på sista hålet för vinst. Utslaget på 18 gick dock vänster, genom flera träd och landade intill restaurangtältet. Phil kan ju i vanliga fall trolla med klubban men andra slaget in i ett annat träd 30 meter bort och sedan ner i vänstra greenbunkern. Bollen gick sedan över greenen och ner i den tjocka ruffen. Chip, 1-putt och +6. Phil choked!

Det svänger fort i golf…

Ogilvy stod som vinnare i klubbhuset med +5 på den mycket svåra banan på och med den högsta scoren (285) sedan Hale Irwin (287) på Winged Foot '74. Endast 12 rundor under par på hela veckan. Undrar om jag hade grejat att gå runt på handicap?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens