Cazzo

Igår var vi på en trevlig fest på Jaktvarvsplan på Kungsholmen. Innan vi kom fram gick en lustig procession fram längs Hantverkargatan. Micke skulle köpa en present från oss alla. Fyrtio spänn per skalle blev till en blomsterkvast av gigantiskt format. Micke gick först med blommorna i högsta hugg, likt en fyr, och därefter slingrade sig två led med knappa dussinet grabbar. Jag tyckte vi såg ut som om vi jagade en melodifestivaldeltagare.

Väl på plats hade en himla massa somriga människor samlats på den trevliga lilla bakgården. Där minglades det lite i den sena kvällssolen. Det var varmt och behagligt och gården doftade gott av hägg och syrén (antar jag) och välkomstdrinken med jordgubbar i gick ner väldigt bra.

Men i dessa VM-tider fanns det dom som utryckte viss oro över att missa matchen mellan Italien och USA klockan nio. Bevildrade funderade vi över hur vi skulle göra. Det brukar inte vara speciellt populärt att försvinna iväg.

Men det löste sig på allra bästa sätt. Två av festdeltagarna, Valeria och Danica bägge från Palermo, var inbitna fotbollsfantaster skulle bestämt se deras "Gli Azzurri".Så ur folksamligen smög försiktigt en och annan iväg, tjej som kille, och gick in i lägenheten för att se matchen.

Att se italien spela fotboll i sällskap med två hetlevrade italienskor gör att man får höra en hel del svordomar. Det är svordomar och kombinationer man annars mest hör sägas av maffiasnubbar på film. Igår utvecklades även matchen på ett sånt sätt att de "blå" spelarna blev verbalt kastrerade både en och två gånger.

Men vi hade kul. Speciellt när Pontus iscensatte hur dom italienska spelarna låg och hade så ont efter den lättaste av närkontakter och plötsligt blev bra igen efter lite benvaxning och hårfön.

1-1 slutade matchen och i mina ögon hade en USA vinst inte varit orättvis.

USA USA USA!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens