A hitman and a salesman walked into a bar...

För den som vant sig att se Pierce Brosnan som en cool, självsäker, sofistikerad brittisk agent kan mycket väl bli lätt besviken av den här filmen. För oss andra som tyckt att han har varit lite väl suave, som räddare av världen i andra filmer, är han däremot fantastisk.

I "The Matador" spelar Brosnan en gammal lönnmördare eller som han själv kallar sig, en "facilitator of fatalities". Han på gränsen till utbrändhet med återkommande panikattacker och han är en ren skitstövel. Osympatisk, taktlös och ful i mun. Han är nästan sjukligt missanpassad och gör sitt bästa för att vara oförskämd.

I rollen som Julian Noble, på uppdrag i Mexico, träffar han i hotellets bar affärsmannen Danny (Greg Kinnear) som kämpar med sitt företag och sörjer bortgången av sin son. Medan dom sveper världens godaste margaritas sås fröet till en udda vänskap trots Julian Nobles plumpa och grova skämt.


Brosnan och Kinnear spelar mot varandra bra men Brosnan dominerar i filmen och jag sällar mig till den skara som säger att det här är den bästa rollen jag har sett honom i.

Det finns många scener jag skulle vilja skriva om men i det här fallet kan jag bara säga: Se filmen! Om ni kollar in trailern i länken ovan så gör den filmen en otjänst. Filmen är inte på långa vägar så flamsig och ytlig som trailern får det till att bli.

Efteråt kan man inte undå att skratta åt dom åtskilligt många "one liners" som finns i filmen och bilden av Julian Noble, blek och sliten, går igenom hotellobbyn iförd endast ett par gamla boots, svarta speedos, cigg i munnen och en ölburk i handen är priceless.

Betyg: "eeee+"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens