Hemmaplan

Så var det derbydags igen. Djurgården ska bjudas upp till dans ikväll. Det är två lag som inte har övertygat resultatmässigt dom senaste matcherna. Jag har sett dif's två senaste matcher och deras spela kontra Bajens har varit milsvidd. Hammarby har spelat ut Örgryte och Helsingborg under delar av matcherna. Det har varit matcher där, sett till spel och målchanser, Hammarby borde stått som vinnare. Dif har med lite tur fixat oavgjort trots fler antal spelare på planen. Jag hoppas på lite större effektivitet från Bajen i afton.

Nervositeten har redan infunnit sig och vi är inte framme vid lunch ännu. Det jobbiga är egentligen inte matchen i sig utan dom kommande tråkningarna som man får utstå på tisdagen vid en eventuell förlust. Det vore bäst för alla parter om Hammarby står som slutsegrare då de grönvita är ett väldigt ödmjukt släkte och aldrig dåliga förlorare. ;-)

Skönt att återigen få se ett derby på Söderstadion. Skönt att slippa åka till Mordor och Råsunda så ångestryggsäcken som alltid var med då har jag lämnat hemma. Skönt att få dela sin nervositet med gelikar och goda vänner.

Sen start betyder elljus och sensommarkvällar brukar inbjuda till en underbar stämning.

Kom dit och sjung!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens