Filurer

Jag var desperat efter matchen i måndags. Jag behövde semester och det akut. Jag var fly förbannad och ville inte jobba på tisdagen. En snabb rundringning på måndagkvällen gav dock inget hopp. Dom som var lediga och som jag gärna hade fördrivit lite tid med och fått skingra mina tankar inför var hopplöst upptagna och kalendrar var fulltecknade.

Genom röken klev då Klas som en räddande ängel. Vi bestämde oss för att ta oss ut till Skansen under torsdagen för en lunch och snacka lite skit. Han har huserat i Guatemala och Tanzania över sommaren så det var länge sen vi sågs. 47:an var långsam som en snigel och sträckan Sergels Torg till Skansen tog nästan 25 minuter. Sergels Torg till Nybroviken tog plågsamt lång tid. Det hade gått fortare att gå.

Vi bestals på 80 kronor i entrén innan vi letade oss upp till Soliden där vi skulle äta lunch. Doften när man klev in i restaurangen var den av ett äldreboende. Synen inte mycket bättre. Men maten var okej. Den fick dock delas med ett halvt dussin getingar och en risig påfågel. Det var inte mycket plym han/hon hade att visa upp.

Sen lufsade vi runt bland några skolklasser, pensionärer och småbarnsföräldrar och tittade sporadiskt på djuren. Mitt mål var sälarna men det missade vi. Men vi såg en järv på syra som sprang runt runt. Där strosade vi fram bland k-märkta byggnader och gamla gärdsgårdar. Hade inte samtalsämnet uteslutande handlat om brudar hade vi nog inte sett ut att vara två 37-åriga heterosexuella grabbar.

Klabbe är en klok man och en god lyssnare. Vi har ju känt varandra sen lekskolan Karusellen i V-H där vi möttes för trettioen år sedan - och det känns tryggt. Nu satt vi i bersån bakom Skånelängan och samtalade länge och väl över fina tjejer som vi känner och som ska va så svåra att fånga eller förstå. Vilket som.

Det var i alla fall väldigt skönt på Skansen. Jag brukar gå dit varje vår för att se björnarna och en gång på hösten. Detta var dock första besöket i år och vi stannade längst vid Lemurerna. De är några helcoola halvapor från Madagaskar. En Lemur var fräck nog och hoppade upp på ryggsäcken på en besökare. Jo, killen blev väldigt överraskad.


Skansen är underskattat - kanske hinner jag dit igen.

Framåt kvällningen var det även dags för det traditionella besöket på M/S Gerda med jobbarkompisarna Niklas, Per och Magnus. Vi brukar vara många fler men det var ett stort manfall ikväll. Många veklingar där ute.

Dom ljumma sommarkvällarna verkar ha flytt. En rå kyla smög sig nu in över pråmen från Riddarfjärden och alla filtarna gick fort åt. Trevligt är det dock fortfarande. Det blir nog ett besök till i helgen eller två...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens