Castro-Tello

Innan festen på Stade de France så besökte jag och Antonio en annan världsarena. Kanalplan var värd för matchen i Svenska Cupen mellan Hammarby Talang FF och allsvenska Halmstad BK. I HTFF spelar yngre förmågor som är nära a-laget men kanske behöver växa till sig.

En spelare som det talats om länge som lovande är Sebastian Castro-Tello. Han skrev i år ett kontrakt med a-laget till 2009 och tränar med dom stora grabbarna men matchas i HTFF. Han gjorde dock ett helt okej inhopp i Royal League mot FC Köpenhamn. I matchen mot HBK dominerade han totalt, likaså HTFF trots att dom hamnade i underläge redan efter knappt 10 minuter. HTFF fick ett mål underkänt men kvitterade i slutet på första halvlek genom, just det, Sebastian Castro-Tello. I andra halvlek var det lekstuga från HTFF sida och det var väldigt kul att se. Men det var dock HBK som genom en kontring och på deras i stort sett enda målchansen i andra halvlek gjorde segermålet 1-2. Trist men kanske inte oväntat.

Följande finns att läsa på Hammarbys officiella hemsida.

Sebastian Castro-Tello har varit i Hammarby sedan 1998 och spelat med HTFF sedan 2003. Där kommer han fortsätta att spela matcher men tillhör nu alltså formellt Hammarbys A-lag. Sebastian har skrivit på ett kontrakt med klubben som stäcker sig över säsongen 2009.

- Det känns skönt att få det klart. Jag har alltid varit hammarbyare och haft som mål att spela med A-laget. Så det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.

Ambitionen är att få spela matcher med A-laget redan i år, men han är medveten om att han har en bit kvar.

- Jag måste utvecklas inom alla områden, säger Sebastian.

Tränare Anders Linderoth ser en ljus framtid för den unge mittfältaren.
- Han är oerhört bollsäker och har en fysik som han redan nu kommer långt med, han är både stabil och stark. Det han främst behöver jobba upp är tempot, men det är utan tvekan en mycket lovande spelare, säger han.

Sebbes mål är VM 2010 och efter uppvisningen igår så känns det fullt logiskt. Jag vågar nästan utmåla honom som Sveriges nästa stora mittfältare och stora stjärna.