Omstart

Det är dags för andra halvleken av allsvenskan. Efter nästan två månaders uppehåll pga VM så börjar Hammarby med en måstematch. En match dom, i min mening, måste vinna. Inte för att jag tror att guldstriden skulle avgöras i morgon. Men det är matcher mot lag som Öster som kommer att avgöra om ännu ett guld ska bärgas av dom grönvita när säsongen är slut. Jag vill inte kalla det en ödesmatch det är det lite för tidigt på säsongen för att säga.

Förra säsongen tappade Bajen över tio poäng till lag som Gefle och Gif Sundsvall. Visst, dessa lag spelade trist och defensivt men om det andra guldet ska bli verklighet måste Hammarby vinna matcherna dom förväntas att vinna. Matcher där dom bär favoritskapet.

Hammarby har nu inför omstarten blivit av med tre! nyckelspelare. Mikkel Jensen sabbade korsbandet i knät. Petter Andersson är borta, förmodligen resten av säsongen, pga en stresssfaktur. Sen skrev Björn Runström i veckan på för Fulham FC i Premier League. En ny mittfältare från Uruguay och Rosenborg har anslutit till truppen - Sebastian Eguren. Rollen som offensiv mittfältare lär falla på Pablo Piñones-Arce med Paulinho och PFO på topp. Hoppas Pablo tar chansen nu och att han gjort sig av med dom demoner han har i sitt huvud som anfallare.

Vi går en intressant höst till synes och det återstår att se om Bajen kan leva upp till snacket att vara ett "höstlag".

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens