Let's go Rangers

Game day

Klarblå himmel ännu en dag. Värmen lika bemötande. Idag skulle höjdpunkten bli kvällens match på Madison Square Garden mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins. Jag och Kattis hämtade biljetterna och passade på och tog en rundvandring på arenan. Den är visserligen inte så stor i antalet säten mätt, bara ca. 20.000 i maxkapacitet. Men det faktum att arenan ligger på sjätte våningen gör det imponerande. Det finns även en konferenslokal som tar drygt 5.000 åskådare. Arenan har nog mest blivit känd som en boxningsarena och det var så det började redan på 1800-talet. Det har funnits fyra stycken arenor på 3 olika platser i New York. Namnet kommer ifrån att den till att börja med låg vid 26th street/Madison Avenue och tog upp ett kvarter. Därav namnet Madison Square. Garden blev det för att det var en öppen arena/park med träd och buskar. Cirkusdirektören Barnum började det hela. Det var även han som presenterade Jenny Lind - den svenska näktergalen för den nordamerikanska kontinenten.

Matchen då... Först kände vi oss tvingade att köpa "a dog and a beer". Det kostade pengar. Så det blev inte så mycket mer öl. Matchen ja, Penguins öppnade bäst och ledde en bit in i tredje perioden med 3-0. Tyvärr spelade inte Henke Lundkvist trots intensiv uppvärmning men det gjorde Micke Nylander. Det var synd för Henke hade i alla fall hyfs att hälsa på sina svenska fans. Micke gjorde sitt bästa för att se besvärad ut. En min som jag antar att han även behöll efter matchen då hans insats var underkänd. Veka skott och urusel passningsstatistik. Publiken på hockey i USA är lite annorlunda från Sverige. Det finns inga klackar utan alla är väldigt engagerade och skriker och ropar mycket och högt. I alla fall i svenska mått mätt. Även slipsarna lever sig in i matchen på ett helt annat sätt än i Globen.

Roligast var i alla fall att se den hårt checkande kedjan med Ryan Hollweg i spetsen som fick fart på Rangers och sånär lyckades kvittera till 3-3 i slutsekunderna.

Stor show under kvällen hade gästernas Mario Lemieux och "underbarnet" Sidney Crosby.

Efter matchen intogs några öl i en sylta till sportbar runt hörnet från MSG. Sen var kvällen slut.
Glada åskådare

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens