Jersey City


Åtta timmars flygresa och Newarks flyplats hälsade oss (Jag, Kattis och Anders)välkomna på sitt bästa sätt. Vänthallen till Imigrations som normalt brukar bjuda på ett par timmars stillastående ekade tomt. Tydligen hade de andra ankommande flygen ställts in. Det var bara att promenera fram till en tjänsteman och langa fram passet. Sen blev man fotograferad och respektive pekfinger scannades in. Därefter var det bara att passera tullen. Bagaget kom som på beställning så det vara bara att vinka till sig en taxi så var man på väg mot staden.

Nu skulle vi ju inte bo mitt på Manhattan utan i Jersey City, NJ. Detta gjorde att taxiresan knappt tog 15 minuter innan vi var på hotellet. Säg till nån att ert plan landade klockan sju och att ni befann er på hotellrummet en timme senare och dom kommer att tro att ni ljuger. Så fort gick det. Anders som skulle bo uppe på 63:e gatan kom fram runt 22:00, ca. två timmar senare än oss.

Jersey City ligger precis på andra sidan av Hudson River. Det har omvandlats från tunga industrier till ett stort affärsdistrikt. Många företag gjorde flytten efter 11 septemberattacken och staden växer så det knakar.

På fem minuters gångavstånd finns två tunnelbanestationer. Exhange Place som på fyra minuter tar dig till World Trade Center. Från Newport kommer du hela vägen om till 33:e gatan och Penn Station på 15 minuter. Visst kan det kännas lite avsides men den ekonomiska vinningen är ett gott plåster. Dessutom var det ganska skönt att slippa undan stressen och röran från gatorna av New York. Det blir lätt mycket och man utsätts för det dagarna i ända i alla fall.

Första kvällen däckade vi tidigt. Tidsskillnaden ni vet...

Jag måste passa på att nämna Malaysian Airlines. Ett riktigt bra flybolag - ett av det bättre jag åkt med. Services var riktigt bra. Filmutbudet stort och du kontrollerar själv när du vill se en film och när du vill göra en paus. Filmerna delades upp i tre kategorier: Comedy, Drama och Action. Varje kategori innehöll ca. 6-7 filmer.

Utöver det fanns TV-serier, dokumentärer samt en massa spel. Kort och gott, det fanns något för alla för att göra något av tiden i sätet. Åtta timmar har aldrig gått så fort.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens