Frågesport

Tidningen Offside organiserade frågesport på O'Learys igår. Anders hade anmält oss för att deltaga. Jag var nog där mest som maskot. Tävlingen bestod av tre delar.

Den första tyckte vi att vi klarade hyfsta bra. Det var frågor om VM 2006, kvalet till VM och lite blandat. Anders prickade in vilka argentinska spelare som gjorde dom sex målen mot Serbien, vem som gjorde sista målet på Wembley innan den revs, vem som tog över kaptensbindeln för Tyskland när Ballack var skadad etcetera. Av nån anledning glömde vi bort att Sverige mötte Malta i kvalet. Vi kunde heller inte vilka fyra spelare som gjorde mål mot Sverige i VM-kvalet eller vem som är den enda tysk att missa en straff under VM.

Del två bestod av frågor om Champions League. Tolv årtal och vi skulle ange vilka lag som spelade i respektive final och vilka som vann. Det var 1960, 78, 82, 90, 92, 93 osv. Vi (Anders) grejade väl kanske hälften. Olympic Marseille var mitt bidrag till totalpoängen

Del tre även där varierande frågor. En del löjligt svåra.

Men utöver att heja och stödja Anders kunde jag bidra med att Maradona spelade för Barcelona, Napoli och Sevilla i Europa. Och hade han lyssnat på mig när jag sa Deportivo La Coruna och Svennis hade jag bidragit till två poäng till.

De cirka 60 lagen rättade åt varandra och vi tyckte att vi låg ganska bra till med 75 poäng av 107 möjliga. En topp-10 placering vore inte omöjlig...

Vi hamnade nog på nedre halvan. För en tionde placering krävdes 83. Vann gjorde dom på 104.

104!

Grabbarna, som för övrigt vann hela turneringen förra året och visste exakt hur många åskådare det var på finalen VM-94, missade vilka svenska spelare som delade skytteligan i allsvenskan 06, när Lennart Johansson tillträdde som UEFA ordförande och vilken tysk kompositör som skrivit Champions League signaturen. Sen prickade som in alla. Och en del av frågorna var helt sjukt svåra.


Get a life!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens