Zeybek

Fredagen bjöd endast på ett kortare besök på Allmänna Galleriet tillsammans med Klas, Ante, Anna och deras Lilla Vincent 4 månader. Mötte även Kamilla Pop och Jessica. Även om dagen hade börjat så bra utan huvudvärk så fick kvällen lida för festandet kvällen innan. Ögonlocken sjönk ner i takt med mörkret och det blev en tidig hemgång. Lördagen däremot bjöd på ett vackert solskensbad men även i mina öron en isande kyla. Det blev en latte på Street vid Hornstull innan kvällens aktiviteter skulle ta sin början.

Zeybek - Gypsy Balkan Live Club på Kägelbanan, Södra Teatern var så ett av besöken för denna lilla resumé av helgen. Klas polare fyllde år och blev "kidnappad" från familjelivet för en kväll på stan. Först blev det några drinkar på Metro men även lite mat innan vi vandrade vidare mot Mosebacke.

Tänk dig så en vild fest på Balkan där en grym orkester spelar som om djävulen var lös, och alla från indie-kids till farbröder i hatt, dansar som om dom var galna. Nåja, nu kanske det inte var riktigt så röjigt men bandet, Balkan Beat Box, spelade i alla fall så svetten lackade. Bandet, vars två grundare är två Israeler från New York, påminde i min mening väldigt mycket om Les Negresses Vertes, Manu Chao och hans tidigare band Mano Negra.

En riktigt trevlig upplevelse och väl värt ett till besök. Det var verkligen annorlunda och en fantastisk energi på konserten.

Söndagen förde mig och Ante till Södertälje och Jallavallen för matchen mellan Hammarby och norska Start. Denna eftermiddag gjorde Bajen fyra baljor i motsatts till dom till antal samma insläppta tidigare i veckan. Andra halvlek inramades av ett tätt och vackert snöfall à la Köln '85.

Mina tår fick i alla fall tillbaka värmen i höjd med Kungens Kurva på hemvägen.

På tisdag är det Alla hjärtans dag - glöm inte det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens