Vuxna män gör saker tillsammans

Nio män samlades ute på Vindö. Målet var att hjälpa Ante att såga ner ett antal tallar och ekar. För några med sambo var detta ett välkommet avbrott från att hänga upp gardiner, göra om kök och badrum eller åka till Ikea.

Antes och Annas nyinköpta sommastugan badar i skugga under sommaren och det kunde behövas lite gallring. Vi var uppdelade i två arbetslag och som vi röjde...

Vi satte igång runt tolv och hann med en hel del fram till lunch klockan två. John var en konstnär med motorsågen medan Patrik hade det betydligt tuffare. Att sågen var slö som en sengångare var ingen hit. Resten fick använda yxa eller såg och bära, rulla eller på bästa sätt förflytta dom stammar och grenar som regnade ner. Det såg ut som rena slagfältet.

När mörkret föll fyra timmar senare hade vi bemästrat fem ekar, fyra tallar och tre granar och fått igång en eld som platsat på Skansen på Valborgsmässoafton.

Trötta och hungriga intog vi soffor, stolar och golv och tittade på hockey. En stor pastafest dukades sedan upp och flera boxar vin korkades upp. Efter middagen var det poker som gällde.

All in!

Att spelet till slut spårade ur kunde nog helt och hållet skyllas på Bacchus. Men jag lämnade i alla fall bordet som en vinnare - kanske till och med den största. Tittar man på tv så tycks dom vinna på par i kungar eller två par mest hela tiden. Själv nöjer jag mig inte med mindre än triss i ess, kåk eller stege...

Klockan två sov de flesta, speciellt dom som somnat med huvudet i chipskålen.

Söndagen var trött och oinspirerande. Men vi fick igång elden som överlevt natten och röjde upp det sista.

På det hela taget var det en jävligt rolig helg. Tack alla!


Kolla, kolla, kolla björken
Kolla björken grön och vit - grön och vit
Kolla, kolla, kolla grön
Kolla, kolla, kolla vit
Kolla björken grön och vit...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens