Lysmaskar

I fredags följde jag med Linas universitet på en utflykt. Vi tog en färja från Devonport (mittemot Auckland) till Rangitoto - en vulkanö 15 minuter utanför Auckland. Där skulle vi på geocaching. Det går ut på att med gps och ledtrådar leta efter gömda "skatter". Jag sprang upp och ner för den där jävla vulkanen i hettan tills fötterna (på grund av för dåliga skor) blödde. Jobbigt men riktigt roligt.

I lördags gav vi oss sedan ut på tu man hand på en tre dagars bilutflykt. Vi styrde söderut mot Otorohanga där vi efter 2.5 timmars körning besökte en Kiwi-fristad. De är skygga de små djuren men vi fick se dem matas under de få timmar på dygnet de är vakna. Små och små. De är lika stora som en gås ungefär och går som en kamel. Näbben är lång och vass men det är med fötterna de försvarar sig med. Coola fåglar.

Därefter trettio minuter på vägarna till grottorna i Waitomo. Vi valde bort äventyret att med rep sänkas ner i avgrunden iklädda våtdräkter eller att åka på flottar ner i undervattensfloden. Vi valde grottorna med lysmaskar. I katerdraliknande grottor fulla av stalaktiter och stalagmiter så zick-zackade vi oss fram innan vi fick hoppa in i en båt långt nere i underjorden för en flodtur.

Taket lyste upp som under vintergatan av ljuset från tusentals lysmaskar. Fascinerande vackert.

Resan gick sedan vidare till övernattningen vid Tongariro National Park.

Kommentarer

Li sa…
I ditt uttalande om geocaching läser jag in att du inte hittade "skatten"? ;-)
Peter sa…
Jorå, vi hittade flera. Men olika skatter hade olika poäng. En grupp to en 200-poängare medan vi tog 4 st 50-poängare. Så ngn vinnare är inte utsedd. :-)
Li sa…
Härligt!! Bra gjort =)
Anonym sa…
Det låter helt underbart.
Tack för filmtipsen också.
Ha det fint!
/Pernilla

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens