Mordor...


Tillbaka till Mordor och årets första och sista match på Råttpunda. Arenan som dif har tagit till sitt hjärta. Men finns inga traditioner får man starta nya. Efter uppvisningen av Bajen på Söderstadion i våras ligger självklart favoittrycket på serieledarna dif. Trevliga kaos och kris Bajen är som vanligt under dogs.För er som inte varit på ett derby förut eller rent utav är färgblinda finns följande kännetecken:

BAJAREN - EN PRYDNAD FÖR MÄNSKLIGHETEN

Hammarbyaren är inte som andra. Framför allt är han vacker. Han har inte djurgårdarens lömska blick, inte heller AIK:arens hasande gång eller göteborgarens hysteriska talesätt. Nej, Hammarbyaren är i sanning en prydnad för mänskligheten. Likt ett majestätiskt monument höjer han sig över Stockholm.

Hans blick är ärligt trofast, hans kinder glöder av hälsa och hans hållning är rakryggat reslig. Ändå - allra vackrast är han inuti. Där klappar ett ädelt hjärta och där har en obefläckad karaktär tagit sitt säte. Lägg därtill en nästan överjordisk snabbhet i tanken - en klokhet och en känslighet som saknar motstycke någonstans. Ställ honom inför de svåraste problem, stapla upp framför honom all jordens bekymmer, kom till honom med konflikter och elände.

Han kommer att lyssna tålmodigt på dina jämmerliga klagovisor, men du kommer också strax finna tröst i hans kloka lösning på världsalltets dilemmanHan är en jäkel på att dricka bira också. Ja, man tror knappt det är sant, men det är bara att hålla med. Heder och stolthet åt alla som kan kalla sig Hammarbyare.

FORZA TREVLIGA BAJEN!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens