Finsk monsun


Lördagen satte igång redan klockan 06:00 med väckning. Att gå upp så tidigt en lördag är inget att rekommendera. Ännu mindre efter att ha varit på en kräftskiva på fredag kväll. Det var nämligen kräftis hos Kattis golfpolare ute i Skogås. Trevlig tillställning, mysigt arrangerat och sen var det det där med kräfterna. Så mycket pill och jobb för så lite mat. Hursomhelst var målet för denna lördagsmorgontortyr Vidbynäs Golf Klubb och en runda med brorsan, Mange och Patrik. Trots SMHI's vilda prognoser om regn så sken solen från en blå himmel.

Ryggen gjorde sig påmind, tyvärr. Eller ryggen... skiten sitter i höftböjare och ljumsken men det känns som om det är ryggen som tar stryk som får kompensera.

Först a nio hålen var lätt glömda. Sista nio gick bra.

Sen var det snabbt hem för ett ombyte innan jag hoppade upp på cykel och begav mig till Söderstadion för att beskåda Bajen mot Helsingborg.

Solen som nyss hade värmt jagades bort av elaka svarta moln och lagom till minuten efter avspark drabbades vi av en finsk monsun.

Det var inte bara vatten som regnade denna lördagseftermiddag. Nej, spelarna var på strålande humör och bjöd på det ena målet efter det andra...





1-0 Björn Runström (11)
Erkan Zengin får bollen vid mittplan, driver vidare en bra bit in på Helsingborgs planhalva innan han leverar en perfekt passning till Petter Andersson. Petter avslutar tamt, men Helsingborgs målvakt Daniel Andersson lämnar en billig retur. Fram störtat Björn Runström och glidtacklar in 1-0.

2-0 Björn Runström (25)
En långboll når Erkan Zengin som försöker skjuta direkt, bollen går dock till en helsingborgare som startar en kontring. Zengin jagar ikapp, återvinner bollen och får fram den till Fredrik Stoor. Stoor slår en lång crosspassning som hamnar hos Petter Furuseth Olsen. Norrmannen tar emot bollen med vänster, lägger över bollen till höger och slår ett inlägg. I mitten kommer Björn Runström perfekt och styr vidare in bollen i mål.

3-0 Petter Andersson (46)
Petter Andersson tar sig förbi Helsingborgsförsvaret på högerkanten och in i straffområdet. Där skjuter han direkt, men mitt på Daniel Andersson, som återigen lämnar retur. Den tar Petter hand om själv och placerar bollen förbi Helsingborgsmålvakten.

Erkan Zengin 4-2 (67)
En långboll från Max von Schlebrügge nickas ner bakåt av Petter Andersson. Bollen går till Erkan Zengin som i fart klipper till direkt från 25 meter. Erkan får drömträff och bollen går, efter att touchat Helsingborgsbacken Andreas Granqvist, in strax nedanför Daniel Andersson högra kryss. Förmodligen var målet årets snyggaste på Söderstadion.

Erik Johansson 5-2 (84)
Björn Runström spelade in bollen från vänsterkanten till Erik Johansson. "Samba-Erik" fintade sig förbi en försvarare innan han behärskat placerade bollen tätt intill Daniel Anderssons högra stolpe.

Erkan Zengin 6-2 (85)
Erkan får bollen en bit in på Helsingborgs planhalva. För ett ögonblick tappar Zengin kontrollen över bollen, men istället för att tappa bollen tar han den med sig hela vägen in i Helsingborgs straffområde. Från en ganska snäv vinkel sätter han den mellan benen på Daniel Andersson.




En underbar dag avslutades hos Macke och Helena och det traditionsenliga balkongfesten. Men efter gårdagens kräftskiva, bristen på sömn och den emotionella föreställningen under dagen orkade jag inte stå upp längre än till klockan 1. Jag bara orkade inte... Cyklade hem och sov innan mitt huvud landade på kudden ca. 01:20. Vaknade sedan 11:00 - hur skönt som helst.

Nu är det söndag och jag vill se på sport...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens