I lejonets kula

Den tolfte spelaren bar fram Bajen

Fast beslutna att inte bidra med mer pengar till djurgården hade jag och Ante turen att få två plåtar på Råsundas västra läktare. Biljetter värda 370 kronor placerar oss tre rader bakom Jonevret och djurgårdens bänk. Allt omkring oss gick i nyanser av blått och det gröna sköna och vackra vita var lika vanligt som snö i Sahara.

En festlig inramning av drygt 27.000 fick se en bra öppning av Hammarby som också rättvist öppnar med årets mål (så här långt) levererat av Mål-Micke Andersson på volley från 30 meter ut efter dryga kvarten. Bollen gick som på ett snöre och borrade in sig i bortre krysset bakom Dembo. Pressen fortsatte tills dif, efter ett snyggt anfall anfört av Barsom, kunde raka in bollen bakom Ante Covic efter en fin prestation av rookien Mattias Jonsson.

Dom sista 20 minutrarna av halvleken fördes sedan av dif även om Hammarby inte saknade chanser. Resultatet i halvtid kunde lätt varit 2-2 eller 3-1. Hammarby utnyttjade dock inte sina fasta situationer vilket dif gjorde och kunde gå till pausvila med 2-1 efter att Stenman vräkt in bollen efter hörna. En rolig och spännande halvlek.

I andra halvlek faller dif tillbaka en del och verkar satsa på kontringar. Djurgården håller i bollen och Hammarby får koncentrera sig på att jaga. I andra halvleks andra hälft kommer Hammarby till allt farligare avslut och innan Tidaholmsramsan hinner ljuda snurrar Erkan upp försvaret på högersidan, vänder innåt och finner Runström med en macka som axlar in bollen bakom Touray.

2-2!

Här skreks det duktigt från Ante och mig och det haglade en del matchprogram runt oss. Önskar att det hade kastats några redan vid 0-1 då det hade varit kul att läsa från start.Sista 5 minuterna svettades många blåränder runt omkring oss då Bajen pressade för ett segermål. Matchen slutade dock 2-2 och i en objektiv ;-) Bajares ögon var det rättvist och en rolig match.Hammarby har i år tagit 4 poäng av Djurgården och kan titulera sig "BÄST I STAN".

Det blir en spännande fortsättning för att se om Söderbröderna kan få häng på Djurgården och hänga på i guldstriden. //Peter