Medialogik

I dagarna två har nu Hammarby figurerat i några artiklar där Sportbladet påstår att Hammarby "värvar" nio-åringar till klubben. Vad man har gjort är att kontakta och informera föräldrar vad de kan erbjuda och lämnat valet helt öppet till familjen. Inga pengar eller erbjudanden har således skett. Genast är media igång och hytter finger mot såna "elitsatsningar". Att barn sållas bort i edan ännu tidigare ålder i konståkning, ballet och gymnastik dyker sällan upp.

Signaturen "Abedi" på Svenska Fans Bajenforum illustrerar i alla fall ett förmodligen inte helt omöjligt scenario för vad som väntas kan.

"Okej, medialogiken säger följande: som uppföljning på gårdagens och dagens artiklar om bajens ungdomsfotboll kommer imorgon en artikel i AB om en ung spelare som valt att inte spela i Hammarby och som i sin tur stöttas av någon idrottsforskare alternativt något "namn" typ Jörgen Lennartsson eller Tommy Söderberg. Man skulle också kunna tänka sig en artikel med nån ungdomsspelare som slutat i Hammarby men återfunnit glädjen i BK Borsten eller nåt... Efter denna tredagarshets kan vi förvänta oss ett längre reportage på SVT Sportspegeln på söndag med efterföljande debatt i SVT:s agenda. RF och Karin Mattsson på ena sidan och Bajen på andra sidan. Nästa vecka tar man upp frågan i Svt debatt alternativt TV 4 Kvällsöppet där en salig blandning av Hem & Skola, RF, SVFf, idrottsministern, Hans Chrunkak, Bajen, Tommy Söderberg och nån karriärcoach pratar i munnen på varandra samtidigt som Birro bloggar( läs ljuger) om sin karriär som elitspelare i gais. Någon gång runt onsdag nästa vecka drar AB och SVFF igång kampanjen: "Alla får vara med", en slogan som även de allsvenska lagen kommer ha på sina matchdräkter 2011. Svff använder kända ansikten som VM-hjälten Kenneth Andersson och Svennis för sommarkollot med samma namn, Lagrell myser och Sverige spelar så smånigom oavgjort mot Moldavien... "

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens