Eldhelg

Silverpilen (en avlägsen släkting till Silverfisken) avgick strax efter 11 från Årsta Brygga på lördagsförmiddagen. Vädret var strålande och havet skimrade. Vi la till vid Gruvbyn på Utö och checkade in vid Utö Värdshus. Vi fick ett rum på Kvarnvillan och det var helt okej.
Vi dumpade våra saker och tog en promenad och kollade in gruvorna. Jag har inte varit på Utö på tio år och innan dess var det nog under gymnasietiden. Promenaden tog oss till Rävstavik där vi bjöds på Glüwein och korvgrillning. Solen låg på ordentligt och havet var kav lugnt. En underbar eftermiddag på klipporna.
En liten siesta på rummet för att samla kraft inför samlingen vid seglarklubben där det bjöds på välkomstdrinkar och eldbål. Tydligen har det blivit en tradition ute i skärgården att hälsa hösten, tystnaden och lugnet välkommen och säga adjö till alla turister. Efter ett "spontant" tal blev det fackeltåg till värdshuset där vi bjöds på en eldshow. Den var okej. De var väl inte så extremt utåtriktade eller dansanta eldjonglörerna.
Middagen bjöd på en utmärkt fyrarättersmiddag och gott vin. Sen var jag dödstrött. För mycket frisk luft är farligt.
Söndagen bjöd på lika fint väder så jag och Lina satt i solen på klipporna även idag. En höjdarhelg som jag rekommenderar alla.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens