Boktipset

Idag har vi haft sälj- och medarbetardag. Allt för att motivera oss till att bli bättre säljare. De två första föreläsarna gav inga som helst tips om hur man blir en bättre säljare. Den andra var i alla fall intressant då den visade ekonomi ur ett historiskt perspektiv. Den första handlade om att "hushållen tror på bättre ekonomi" och bestod i en massa bilder på olika grafer från 80- till 00-talet.

Den sista talaren Anders Karlsson är tydligen en väldigt framgångsrik säljare. Men som talare tyckte jag att han rörde sig med en väldigt massa floskler. På engelska. Det var mindset och think outside the box. Han talade konstant om
denna bok av Napoleon Hill. Folk undrade om han fick royalty. Jo, det fick han. Han distribuerade den även genom sitt eget förlag. Han läste i praktiken ur boken och kunde t ex hänvisa till "...sidan 18 i kapitel 2" och "vidare i kapitel tre" osv.

Dessutom var de enda lyckliga målen man kunde sätta upp för sig själv en ny BMW eller att bli ekonomiskt oberoende. För det var han. Dessutom skulle man inte sälja genom statistik utan genom att förmedla en känsla. Det visade sig att 80% av alla försäljning baserades på känslor. Vidare dök det upp många andra procentsatser. Lite mindre känsla där.
Han sålde dessutom vitaminshots. En kund hade haft invändningen att det var dyrt. Nästan tusen kronor i månaden. "Ja, men du kommer leva 20-25 år längre..." var hans svar. Jag har råkat ut för det där tidigare från säljare. Om jag inte dricker Aloe Vera kommer jag dö i förtid.

Man kan dricka vitaminshots och få en istapp i huvudet också. Eller så lägger man 50 spänn i månaden på vanlig frukt som har lika bra verkan. Kroppen kan ändå bara ta emot en viss mängd vitaminer.


Han är utan tvekan en väldigt bra säljare. Han övertygade i alla fall någon så han fick tala inför oss i alla fall. Men han var inte en speciellt övertygande föreläsare. I mina öron.

Kommentarer

Anonym sa…
.. låter som en gammaldags kvacksalvare i mina öron... när revolutionen kommer ställs sånna mot väggen!

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens