Source Code

Lina hade besök så jag passade på att gå på bio. Jake Gyllenhaal var tillbaka i "Source Code", regisserad av Duncan Jones - son till David Bowie. Filmen påminde mycket om en tidigare film han var med i för tio år sedan - "Donnie Darko".

Source Code börjar med att
Colter Stevens (Jake Gyllenhaal), som till vardags är helikopterpilot i Afghanistan, befinner sig på ett pendeltåg på väg till Chicago. Han väcks ur en dröm och mitt emot sig har han flickvännen Christina som han inte känner igen. Faktum är att ingenting verkar bekant. Han tar sig till toaletten och där möts han av en annan mans ansikte i spegeln. Colter Stevens ser inte ut som Colter Stevens. Även om han tycker sig befinna sig i en dröm är allt påtagligt verkligt.

Då exploderar tåget.


Colter vaknar upp i något som liknar en kapsel och där en kvinna i uniform uppenbarar sig på en datorskärm och förklarar situationen. Han är fortfarande soldat men nu med ett nytt uppdrag. Han måste tillbaka till tåget och ta reda på var bomben finns och desarmera den. Och finna bombmannen. Med hjälp av datorprogrammet source code har han exakt exakt åtta minuter på sig.

Att tåget sprängs är ofrånkomligt - det har redan skett. Men genom att hitta bombmannen hoppas men att stoppa ytterligare en katastrof.


Filmen känns som en blandning av Donnie Darko och Groundhog Day.

Betyg: "SSSS"

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Får alla delar av världen lika mycket dagsljus?

Yin & Yang

Dickie Dick Dickens