Drömmen lever

Det var ett vått och som vanligt grått Mordor som välkommnade oss, sin vana trogen, på sämsta sätt. Usch, vilken hemskt ställe. SC Braga stod för motståndet i kvalet till UEFA-cup gruppspel. Ingen lätt match på pappret.

Hjältarna från Södermalm ryckte upp sig i andra halvlek och satte både 1-0 och 2-1. Alla målen singnerade Petter Andersson. Den första var grym - ribba in.

Under första halvleken satt jag mest med hjärtat i halsgropen. Braga täppte till dom flesta av Bajens anfallsförsök och hade dessutom två klockrena stolpträffar. Men allt eftersom matchen led så blev portugiserna grinigare och grinigare. Deras spel gick i stå trots god hjälp från den ukrainska domaren som var allt annat än en hemmadomare.

Matchens spelare: Erkan - han var fantastisk och citeras här friskt:

"– Vinner man inte ska man inte säga att man skulle ha vunnit matchen. Vinner man inte har man varit dålig, säger Erkan Zengin."

Nu väntar returen i Braga den 4 oktober. Oavgjort räcker för avancemang.