Inlägg

Visar inlägg från juli, 2007

PGA-touren

Jaha, så var årets första golfrunda avklarad. Oförskämt bra. Detta trots att jag överhuvudtaget inte rört klubborna sedan september förra året. Det verkar som om ju mindre jag spelar desto bättre blir jag. Så om jag lägger av nu så kan jag nog räkna med att kvalificera mig till touren om 2-3 år sådär. Helt realistiskt....

Svart hål

Jag hade ett frimärke. Det låg obekymrat på mitt skrivbord med en massa papper och små post-it lappar. Varje gång jag såg det tänkte jag "rätt som det är försvinner det". Det gjorde det inte. Veckorna gick och det förflyttades lite fram och tillbaka över en yta stor som ett A4 ark. Sen kom dagen, för en vecka sedan, då det var dags att göra en större städning och omorganisation på skrivbordet. Frimärket lades på ett säkert ställe. Och nu är fanskapet borta. Alla, för tillfället logiska, platser för ett förvarande av ett ensamt frimärke har genomsökts. Ingenting. Men vad var logiskt för en vecka sedan? Skit också!

Christopher Guest

Skitväder... Det får bli lite filmtips för helgen under tiden. Då jag i onsdags började med ett klipp från This Is Spinal Tap med Christopher Guest som Nigel Tufnel kände jag att jag måste visa lite från några andra suveräna filmer han har gjort. Det roliga med hans filmer är att det i stort sett är samma ensemble i varje film. Fred Willard är ren underhållning att se på. Här några klipp: Best In Show (för alla hundälskare): Waiting For Guffman : A Mighty Wind :

Ingen blog

Ingen blog idag. Jag har semester. Men titta gärna in i morgon.

Svårast just nu...

...är att få ihop en bra låtlista till mp3/mobilen. Har ingen fantasi och det råder en allmän brist på idéer på nya artister. Förslag mottages tacksamt.

Eleven

Black Bottom

Moose hill

Så var det en ny vecka. Lördagskvällen på Mosebacke - kul. Söndageftermiddag med Hammarby mot Utrecht - sådär. 0-0 och med ett Bajen som borde ha vunnit sett till antal chanser. Holländarna är luriga så det blir ett intressant bortamöte.

Buffalo Soldier, Dreadlock Rasta

Så känns mitt huvud idag. Allt går i ett dimmigt och segt tempo och en basgång pulserar envist i mitt huvud. Men jag lyckades ändå ta mig till gymmet i morse. Fet cred ska jag ha! Efter att Hammarby krossade Kalmar igår var vi förtjänta av en liten fest. Laget stod upp bra och dominerade kraftigt. Kalmar hade en boll i stolpen och hade den suttit hade det inte varit rättvist. Haris var enorm på planen. Mycket roligt att se hur han har utvecklats. Lämnar er med ett litet klipp från DN. "Strax före halvtid bjöd Bajenkaptenen Suleyman Sleyman Kalmars brasse César Santin på en tackling som hade funkat fint i NHL. Santin låg som en ihoptryckt ölburk i gräset innan han bars ut på bår."

Bra marknadsföring

Bild
Det här tyckte jag var kul...

Irriterande

Förstår inte folk att det är irriterande att höra en massa dåliga covers på låtar när jag ringer till en mobil? Den ena mer meningslös än den andra. Och när jag vet att jag ska ringa en sur och otrevlig kund vill jag inte höra "Vad glad och nöjd för vet du vad..."

Kokobäng

Vad är det med folk? Har alla blivit galna? Det är bara dårar som ringer idag...

The Naming of Cats

The Naming of Cats is a difficult matter, It isn't just one of your holiday games; You may think at first I'm as mad as a hatter When I tell you, a cat must have THREE DIFFERENT NAMES. First of all, there's the name that the family use daily, Such as Peter, Augustus, Alonzo or James, Such as Victor or Jonathan, George or Bill Bailey-- All of them sensible everyday names. There are fancier names if you think they sound sweeter, Some for the gentlemen, some for the dames: Such as Plato, Admetus, Electra, Demeter-- But all of them sensible everyday names. But I tell you, a cat needs a name that's particular, A name that's peculiar, and more dignified, Else how can he keep up his tail perpendicular, Or spread out his whiskers, or cherish his pride? Of names of this kind, I can give you a quorum, Such as Munkustrap, Quaxo, or Coricopat, Such as Bombalurina, or else Jellylorum- Names that never belong to more than one cat. But above and beyond there's still one name l

Irland 2007

Tystnad

Ja, det har varit tyst från mig en längre tid. Men jag har under veckan kunnat konstatera följande: 1. Det har varit mycket på jobbet 2. Bajen är vidare i Intertotocupen efter hemmavinst mot Cork City. Holland - här kommer vi! 3. Jag gillar verkligen inte The Ark. Jag vill verkligen trycka lite extra på punkt tre. Dom är verkligen inte bra - ens av misstag.

Baile Átha Cliath

Bild
"The great Gaels of Ireland the race that God made mad for all their wars are merry and all their songs are sad" Jag drar iväg över helgen till Irland och besöker Dublin och Cork. Lite Guinness och fotboll ska jag också hinna med.

Början och slutet

Föregångaren till Internet, ARPANET, skapades av USA:s militära forskningsanstalt Advanced Research Projects Agency, ARPA. Syftet med ARPANET var att experimentera med tekniker för datanät, bland annat hantering av avbrott och möjlighet att kringgå utslagna nätverksnoder. Det är troligtvis detta som har gett upphov till myten att Internet skapades för att klara ett kärnvapenangrepp. Under 1980-talet tog universiteten, i första hand i USA, över och skapade ett datanät mellan sig med denna teknik. Det spred sig ganska fort till andra länders universitet, även till Sverige. Tim Berners-Lee kombinerade ett antal olika tekniker under slutet av 1980-talet för att skapa http-protokollet och vad man idag kallar World Wide Web eller webben, ett system som möjliggör ihoplänkning av i princip all information. Dock måste man ta i beaktande att det var ett universitet i Schweiz som var först med den ursprungliga idén till internet. (Källa: Wikipedia) Det var så det började. Och nu kanske nu undrar